BREEAM

Duurzaam bouwen of verbouwen? Dan wil je natuurlijk wel dat het goed gebeurt! Een duurzaam gebouw bespaart je namelijk kosten, het is gezonder én toekomstbestendig. Met een BREEAM-keurmerk weet je zeker dat het goed zit. Bovendien voeg je waarde toe aan je vastgoed. Ik ben BREEAM-NL Expert (voor advies) en Assessor (onafhankelijke deskundige) voor BREEAM-NL Nieuwbouw & Renovatie en BREEAM-NL In Use.

BREEAM is een duurzaamheidslabel. Als je die hebt, weet je dat het goed zit. Aan te raden wanneer je het pand bijvoorbeeld wilt verkopen.

Wat is BREEAM?

BREEAM-NL is een certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Makkelijker uitgelegd: hiermee beoordeel je projecten op duurzaamheid en impact op het milieu. BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’ en wordt in meer dan 80 landen gebruikt.

De Dutch Green Building Council (DGBC) is in Nederland de autoriteit op het gebied van BREEAM-NL. Meijer Verduurzaamt is participant van de DGBC.

Verschillende BREEAM-keurmerken

BREEAM-NL heeft vier keurmerken:

  • BREEAM- NL Nieuwbouw en Renovatie
  • BREEAM In-Use
  • BREEAM Sloop en Demontage
  • BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling.

Gebouwen worden beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling.

Alles weten over BREEAM? Kijk even op de site van BREEAM-nl.

BREEAM-NL duurzaamheidscertificaat nodig?

Neem gerust contact op. Als expert én assessor assisteer ik je bij het hele proces. Of dit nu voor je hele portfolio nodig is of een afzonderlijk gebouw.

Meer informatie over BREEAM?

Vrijblijvend kennismaken

Trots om te mogen werken voor: