Luchtbehandeling

Ook wel eens hoofdpijn gehad na een lange dag in een duf kantoor? Dan weet je dat verse lucht enorm belangrijk is. Zeker in deze tijd. Hoe zorg je voor verse lucht in jouw bedrijf of pand? En hoe voldoe je aan de steeds strengere eisen voor het luchtklimaat in bedrijfsgebouwen? Vroeg of laat moet je er aandacht aan besteden. Met luchtbehandeling verbeter je de luchtkwaliteit in je bedrijf.

Een betere luchtkwaliteit verhoogt de productiviteit van jouw mensen.

Voordelen luchtbehandeling

  • Overal prettig en gezond klimaat
  • Overal en altijd juiste temperatuur, vochtigheid en CO2-gehalte
  • Hogere productiviteit van medewerkers
  • Je voldoet aan de strenge eisen van luchtklimaat
  • Het kan de kosten verlagen

Wat is luchtbehandeling?

Luchtbehandeling is het verwarmen, koelen, bevochtigen of juist ontvochtigen van de lucht in een binnenruimte. Dit doe je door een luchtbehandelingskast of -installatie te plaatsen. Je verbetert de luchtkwaliteit: je zorgt dat de temperatuur, vochtigheid en het CO2-gehalte goed afgestemd zijn. En daarmee dus het werk- en leefklimaat. En dit zorgt weer voor een verhoogde productiviteit!

Welke luchtbehandeling voor je bedrijf?

De vraag welke installatie het meest geschikt is voor jouw bedrijf of pand is niet makkelijk te beantwoorden. Het hangt af van verschillende factoren: om wat voor soort pand gaat het? Hoeveel mensen maken er gebruik van? Wat is de functie van het gebouw? Hoe zit het met de isolatie, verwarming/koeling en luchtvochtigheid? Een zwembad heeft iets anders nodig dan een winkelpand. Soms is een standaardinstallatie prima. Soms is een oplossing op maat nodig.

Kortom: we kijken eerst naar jouw wensen, eisen en omstandigheden. En dan pas welke installatie geschikt is. Luchtbehandeling is vaak een onderdeel van totale verduurzaming. Daar geef ik je graag advies over.

Luchtbehandeling: warmteterugwinningsinstallatie

Veel bedrijven kiezen voor een warmteterugwinningsinstallatie. Warme afgevoerde lucht verwarmt hiermee een koudere ruimte. En dit bespaart veel energie. Je ziet het in kantoren, operatiekamers, bedrijfshallen en werkplaatsen. Ik denk graag met je mee of een warmteterugwinningsinstallatie geschikt is voor jouw situatie.

“Wist je dat warmteterugwinning in veel gevallen wettelijk verplicht is bij nieuwbouw en het vervangen van de ventilatie?”

Neem jij de volgende stap in verduurzaming?

Vrijblijvend kennismaken

Trots om te mogen werken voor: