Koel- en vriestechniek

Heb je een winkel of supermarkt waar etenswaren koel bewaard moeten worden? Een opslaghal waar voedingsmiddelen gekoeld moeten worden? Een ziekenhuis of apotheek waar medicijnen op precies de juiste temperatuur bewaard moeten worden? Of een ruimte met veel apparatuur waar het snel te warm wordt? Dan weet je hoe belangrijk goede koeling is.

Houd rekening met de wetgeving op het gebied van koeltechniek. Ik vertel je er alles over en zorg dat je de juiste keuze maakt.

Wat is koel- en vriestechniek?

In het kort: koeltechniek bestaat uit verschillende technische oplossingen om ruimtes en voorwerpen te koelen en koel te houden. De onttrokken warmte wordt ergens anders weer afgegeven.

Koelinstallaties worden gebruik voor bijvoorbeeld:

  • Conserveren levensmiddelen
  • Drinkwaterkoeling
  • Koelcontainers
  • IJsproductie
  • Productieprocessen
  • Luchtbehandeling bij lage temperatuur

Specialisatie koel- en vriestechniek

Koel- en vriestechniek is een vak apart. Voor elke discipline op dit terrein krijg je bij mij een goed advies. Hierbij hou ik uiteraard rekening met alle wensen en omstandigheden. En lever ik maatwerk.

Installateurs koel- en vriestechniek

Een koel- of vriesinstallatie pláátsen is ook een vak apart. Daarom doe ik dat niet zelf maar werk ik samen met gespecialiseerde installateurs. Zo weet je zeker dat jouw installatie optimaal functioneert. Ik blijf wel betrokken en beoordeel of de installateur de juiste keuzes maakt.

Wetgeving koel- en vriestechniek

Er zijn veel regels waar je aan moet voldoen als het gaat om koel- en vriesinstallaties. Komende jaren zal de wetgeving op dit vlak veranderen. Dit betekent dat een investering die nu verstandig lijkt, later juist een grote kostenpost kan zijn. Laat je dus goed informeren om problemen te voorkomen. Ik geef je advies over alle ontwikkelingen in de markt en op het gebied van wetgeving.

Neem jij de volgende stap in verduurzaming?

Vrijblijvend kennismaken

Trots om te mogen werken voor: