Warmtepomp bedrijf

Ben jij geïnteresseerd in een warmtepomp voor jouw bedrijf? Dat snappen wij! Nederland wil in 2050 geheel gasloos zijn dus zoeken we naar alternatieven. Het inzetten van zonne- en windenergie is een goede eerste stap. Het installeren van een warmtepomp kan een slimme volgende investering zijn.

Wat doet een warmtepomp voor jouw bedrijf?

Een warmtepomp is niets anders dan een omgekeerde koelinstallatie. Uit de lucht, bodem of grondwater wordt warmte gehaald. Dit gebeurt met een warmtewisselaar. Met deze warmte verwarm je vervolgens je hele bedrijfspand. Constant en gelijkmatig.  Dit betekent dag en nacht een aangename temperatuur.

Warmtepomp voor jouw bedrijf: de voordelen

  • Je gebruikt minder of helemaal geen gas meer. Klaar voor de toekomst!
  • Je draagt bij aan vermindering van de CO2 uitstoot
  • Je kunt (nu nog) gebruik maken van subsidies
  • Alle ruimtes in jouw pand zijn constant en altijd comfortabel verwarmd
  • Sommige warmtepompen kunnen in de zomer ook koelen

Soorten warmtepompen voor jouw bedrijf

Maar welke warmtepomp is nu het meest geschikt? Ik geef je graag advies, er zijn namelijk heel veel verschillende soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Die laatste werkt samen met de Hr-ketel. Tijdens een vrijblijvende kennismaking vertel ik je er graag meer over en geef ik je onafhankelijk en deskundig advies.

Wanneer een warmtepomp voor jouw bedrijf?

Veel redenen dus om afscheid te nemen van je Hr-ketel en meteen voor een warmtepomp te gaan. Maar let op: niet alle bedrijfspanden zijn geschikt voor een warmtepomp. Pas wanneer je pand goed geïsoleerd is en over lage temperatuur verwarming beschikt, is een warmtepomp voordelig. Bovendien kost een warmtepomp relatief veel stroom. Waardoor (extra) zonnepanelen nodig zijn om de kosten te verlagen.

Warmtepomp voor jouw bedrijf: onderdeel van verduurzaming

Kortom: een warmtepomp is onderdeel van totale verduurzaming van jouw bedrijfspand. Ik geef je graag advies over wat er in jouw situatie nodig is om te verduurzamen. En wat de meest voordelige en toekomstbestendige keuze is.

Neem jij de volgende stap in verduurzaming?

Vrijblijvend kennismaken

Trots om te mogen werken voor: