Warmtepompen

Nederland heeft de ambitie om in 2050 gasloos te zijn. Dit betekent dat heel veel bedrijven zullen moeten verduurzamen. Ben jij ook toe aan een volgende stap in verduurzaming? Naast zonne- en windenergie is een warmtepomp een logische volgende investering.

Waarom een warmtepomp?

  • Je gebruikt minder of geen gas meer. Klaar voor de toekomst!
  • Je draagt bij aan vermindering van de CO2 uitstoot
  • Je krijgt subsidies
  • Alle ruimtes constant en comfortabel verwarmd
  • De meeste warmtepompen koelen ook in de zomer

Een warmtepomp is onderdeel van totale verduurzaming. Goede isolatie en lage temperatuur verwarming zijn daar onderdeel van.

Wat zijn warmtepompen?

Een warmtepomp is feitelijk een omgekeerde koelinstallatie. De pomp haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater. Hiermee verwarm je vervolgens op een constante manier ruimtes in een gebouw en tapwater. De warmtepomp gebruikt stroom: je zult dus merken dat je stroomgebruik toeneemt. Daar staat tegenover dat je veel minder (of geen) gas gebruikt. Extra verbruik van elektriciteit kun je weer compenseren met energie uit zonnepanelen.

Soorten warmtepompen

Er zijn warmtepompen in vele soorten en maten. Warmtepompen die op zichzelf werken en alles verwarmen. Hybride warmtepompen die samenwerken met de Hr-ketel. Tijdens een vrijblijvende kennismaking vertel ik je er graag meer over.

Wanneer een warmtepomp?

Klinkt goed dus, zo’n warmtepomp! Maar let op; een warmtepomp is niet voor alle gebouwen geschikt. Is jouw bedrijfspand niet zo goed geïsoleerd en maak je nog gebruik van ‘ouderwetse’ warme radiatoren? Dan heeft een warmtepomp weinig zin.  Een warmtepomp is dus een onderdeel van totale verduurzaming. Ik geef je daarom graag advies over wat er in jouw situatie nodig is om te verduurzamen. En wat de slimste keuze is.

Neem jij de volgende stap in verduurzaming?

Vrijblijvend kennismaken

Trots om te mogen werken voor: