Klimaatinstallatie

Ben jij toe aan een nieuwe klimaatinstallatie voor je bedrijf? Een airconditioninginstallatie bijvoorbeeld? Of Cv-installatie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Een klimaatinstallatie is een installatie binnen de klimaattechniek. Klimaattechniek is de branche die zich bezighoudt met zaken als koeling, verwarming, luchtbehandeling, ventilatie en meet- en regeltechniek. Simpel gezegd: alle installaties die het binnenklimaat van jouw pand regelen.

Klimaatinstallatie voorbeelden

Wat voor klimaatinstallaties zijn er allemaal? Te veel om op te noemen! Over het algemeen kun je denken aan:

  • Cv-installaties
  • Airconditioning
  • Warmtepompen
  • Luchtbehandeling
  • Koel- en vriesinstallaties

Welke installaties jij nodig hebt, is afhankelijk van je bedrijf, de mogelijkheden en je wensen.

Klimaatinstallatie: ontwerp en advies

Binnen de klimaattechniek houden we ons bezig met het ontwerp van en advies over de verschillende installaties. Klimaatinstallaties zijn erg belangrijk. Je kunt je voorstellen dat frisse lucht, een fijne temperatuur en de juiste luchtvochtigheid bijdragen aan je gezondheid en productiviteit. Als dit niet goed geregeld is, kun je last krijgen van droge ogen of bijvoorbeeld hoofdpijn. Goede klimaatinstallaties zijn belangrijk voor bedrijfspanden, kantoren, scholen, woningen en ziekenhuizen. Eigenlijk overal waar gewoond en/of gewerkt wordt.

Klimaatinstallatie en duurzaamheid

Er is meer en meer aandacht voor het milieu. Dit betekent dat duurzaamheid belangrijk is. Bedrijfspanden moeten zo klimaatneutraal mogelijk zijn. Dit houdt in dat er extra uitdagingen zijn op het gebied van klimaatinstallaties. Ze moeten zo duurzaam mogelijk zijn. Simpel gezegd: de installaties moeten zo lang mogelijk goed functioneren en zo weinig mogelijk milieubelastend zijn. De meest bekende installaties zijn de airconditioning en de cv-installatie. Maar kende je onderstaande installaties al?

Warmte- en koudeopslag (WKO)

Deze techniek zorgt ervoor dat je warmte of koude kunt opslaan in de bodem. In de zomer wordt het koele grondwater gebruikt om gebouwen te koelen. Opgewarmd water wordt weer opgeslagen in de bodem. Dit gebruik je in de winter weer om gebouwen te verwarmen. Je besparing is enorm! Je bespaart tot wel 95% op koeling en tot ongeveer 40-50% op verwarming.

Bodemwarmtewisselaar (voor warmtepomp)

Dit is een gesloten systeem voor ondergrondse energieopslag. De energiebron is jawel: bodemwarmte. Leidingen gaan ongeveer 100 meter de grond in waar warmte wordt onttrokken. Om de warmte naar boven te krijgen, wordt een mengsel van water en glycol door de leidingen gepompt. De warmtepomp gebruikt deze warmte voor verwarming.

Klimaatplafonds

Een klimaatplafond is een metalen plafond met watervoerende elementen. Door deze elementen stroomt warm of koud water. Het volledige plafond kan hiermee voor warme of juist koele straling (afgifte) zorgen. De aan- en afvoer van lucht gaat via roosters die in de panelen zijn verwerkt. Ongeveer 90% van de warmte van het water wordt via straling aan de lucht overgegeven. De overige 10% van de warmteoverdracht verspreidt zich door middel van convectie.

Warmteterugwinning

Hiermee haal je warmte uit afgevoerde ventilatielucht. Deze warmte gebruik je vervolgens om toevoerlucht mee te verwarmen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. De meest toegepaste technieken zijn het warmtewiel, de kruisstroomwisselaar en het twee-elementensysteem.

Wat jouw probleem of uitdaging ook is op het gebied van klimaattechniek: er is een klimaatinstallatie die daarbij past. Ik vertel je er graag alles over.

Klimaatinstallatie door Meijer Verduurzaamt

Heb jij voor jouw pand(en) een nieuwe klimaatinstallatie nodig? Een nieuwe airco? Cv-ketel? Ben je geïnteresseerd in een warmtepomp? Of wil je verduurzamen maar heb je nog geen idee wat voor jou de goede oplossing is? Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking. In mijn advies hou ik altijd rekening met jouw wensen en eisen. En kijk ik naar wat voor jou de beste en meest voordelige oplossing is. Maar wel zo duurzaam mogelijk natuurlijk!

Neem jij de volgende stap in verduurzaming?

Vrijblijvend kennismaken

Trots om te mogen werken voor: