EPBD-keuring

Ben je eigenaar of gebouwbeheerder? Dan moet je eens in de vijf jaar je airconditioningsystemen laten keuren. Sinds 2013 is dit wettelijk verplicht. Deze verplichting geldt sinds 2020 al vanaf een koelvermogen van meer dan 70 kW per installatie. Ik kan deze keuring voor je uitvoeren.

De kosten voor keuring verdien je al snel terug wanneer je je energieverbruik verlaagt. Ik geef je een goed advies!

EPBD-keuring: de voordelen

In eerste instantie lijkt een verplichte keuring van je airconditioningsystemen een last. Je moet het toch weer even regelen en gratis is het natuurlijk ook niet. Gelukkig levert het je ook belangrijke voordelen op. Zo kan een inspecteur jou vertellen met welke maatregelen je het energieverbruik vermindert. En daarmee dus de kosten. Daarmee heb je de keuringskosten al snel terugverdiend!

Met een regelmatige check heb je veel minder kans op storingen. Gebruikers van het gebouw werken veiliger, gezonder en comfortabeler. Bovendien kijkt de inspecteur naar de kwaliteit en onderhoud van de installatie(s). De keuring kan hiermee al een eerste opstart zijn naar een duurzame gebouwcertificering zoals BREEAM-NL In Use. Dit verbetert het imago van het gebouw aanzienlijk.

EPBD-inspecteur

De keuringen moeten worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij die gebruikmaakt van gecertificeerde deskundigen. Deze deskundigen zijn EPBD-inspecteur. Ik ben daar een van.

EPBD staat voor ‘Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Het is de Nederlandse invulling van de Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen. Deze richtlijn verplicht EU-landen om maatregelen te nemen die de energieprestatie van gebouwen verbetert.

Meer informatie over EPBD leest u op www.epbd-inspectie.info

Zoek je iemand die jouw airconditioningsystemen kan keuren? Meer weten over een EPBD-keuring? Of meteen een afspraak inplannen? Neem gerust contact met me op.

Meer informatie over EPBD-keuring?

Vrijblijvend kennismaken

Trots om te mogen werken voor: