Dingeman Hoek groep is een handelsonderneming in bloemen. Zij verhandelen grote hoeveelheden bloemen en planten, die geconditioneerd bewaard moeten worden.

Voor deze partij heeft Meijer verduurzaamt in eerste instantie een analyse gemaakt of voor de nieuwbouw van tweemaal 10.000 m² gekoelde opslag en 3.000 m² kantoor BREEAM-NL nieuwbouw en renovatie haalbaar was. Daarbovenop kwam de vraag om te kijken naar de koeling van de opslag en naar het klimaat van de kantoren. Een mooi voorbeeld van kennis combineren.

Na het BREEAM-NL-traject heeft Meijer verduurzaamt het programma van eisen opgesteld voor de koelinstallatie en installateurs uitgenodigd om hier een aanbieding voor te maken. Vanuit de offerte is de opdrachtgever geadviseerd bij de keuze voor de installateur, die naast de ammoniak-/CO2-koelinstallatie ook de klimaatinstallatie voor de kantoren mag maken. Na de opdrachtverstrekking is Meijer verduurzaamt nog betrokken bij de begeleiding van het bouwteam en de controle van de installatiewerkzaamheden. Het project is in 2019 opgeleverd.